På Restaurang Ärla på Östermalm möter du två Patric Blomquist och Lotta Karlsson, två självlärda restaurangentreprenörer som på drygt ett och ett halvt år har etablerat Ärla som en självklar mötesplats. Smakerna är fine dining, medan atmosfären andas mysig och intim kvarterskrog.
Restaurang Ärla är långt ifrån vår första restaurang. Vi har drivit restaurang tillsammans sedan 2009. Först drev vi lunchrestaurangen Enskede krog i en gul tjugotalsvilla i fyra år. Därefter blev det åtta år med gastropuben Hybrid vid Tele2 arena. Och nu alltså hyllade Östermalmsrestaurangen Ärla.
Vi kallar konceptet för fine dining lite. Vi vill att så många som möjligt ska kunna äta hos oss, utan att vi för den sakens skull tummar på kvaliteten – det ska vara tillgängligt, men med råvaror och smaker som håller högsta klass. På menyn finns mellanrätter där råvarorna står i centrum, oavsett om det är sparris från Gotland, gös från Hjälmaren eller löjrom från Kalix.
Varje kväll väljer vi ut fyra rätter som vi tycker är extra bra och sätter ihop dem till en avsmakningsmeny som vi kallar Fyra favoriter. Vi gör också dryckespaket till som är matchat med rätterna, dels med vin, dels med öl. Det brukar vara otroligt uppskattat. Menyn är levande och förändras hela tiden, allt beroende på säsong.
Har ett förflutet från stjärn- och bibbelönade restauranger och gastropubar i Sverige och England.